2012. augusztus 18., szombat

Zeekrewards ennyi volt?


Zárva a Zeekrewards. A Zeekrewardsról már készültem egy ideje írni, azok alapján amiket nemzetközi körökben  lehetet olvasni, hallani, tudni.  De amiről írni akartam mára tény. Jelenleg nem elérhető. Valószínűleg vizsgálják, ugyanis a Federal Trade Comission, ami az USA szövetségi  kereskedelmi hivatala a filléres aukciót /penny auction/ az
illegális online szerencsejáték kategóriába sorolhatja. Azért illegális,/ szerintem/ mert a fogyasztó nincs tájékoztatva arról, hogy  veszíthet pénzt. Azaz úgy pottyan szerencsejátékba, hogy nem tudja, hogy az.
És nem annak van hirdetve. Mert egy Casino-ra vagy Pókerteremre akár offline, akár online az van kiírva,ami. Tehát felnőttként a potenciális veszteség lehetőségével kalkulálva szállsz játékba.

Nos,Magyarországon ugyanakkor a legtöbben hólabda rendszerként használták a zeeket és hasonló rendszereket. Tehát szó sem eset az eredeti lépésről, azaz, hogy  filléres aukción/penny auction/ van esélyed erre vagy arra, hanem szinte mindenki a mostanában szokásos mantrákat ismételgette: "tegyél bele ennyit és ennyit vehetsz ki." "A pénzed dolgozik" , ami a legjobban tetszett /- nemzeti és vesztes érzületekre is rájátszik-borzalmas-/ "hozzuk vissza a pénzt amerikából" mert állítólag az amerikaiak x százaléka már így vásárol... Hát hogyne...szerintem, aki nekem a levelet küldte, lehet, hogy még nem is járt az USA-ban. Az emberek kb. 50 % nak a mai napig nincs email címe se...  Ami szintén "ütős" volt az egyen email - "a kikapartam neked a gesztenyét...", hát aki ezt kitalálta...:)

A Zekrewards NEM volt MLM üzlet, bár sokan oda sorolták. Hólabdaként kezelte mindenki.
MLM az , amikor te használsz egy terméket/szolgáltatást és azt tovább ajánlod és így tovább és ezen ajánlások több szintjéből is részesedsz. De itt szinte senki nem használta a szolgáltatást, csak pénzt rakott bele.

No mindegy, senki nem hallgatott az intő szavamra. De sebaj. Nem csodálkoztam ezen, hiszen a meggyőződésnek van egy kritikus foka a rögeszmésség, amikor már a józan érvek nem hatnak.

Egy lényeges dolog van egy üzlettel kapcsolatban: nem az  határozza meg a legitimitását és értékét, hogy "jól lehet vele keresni". Ne a gyors pénzt keresd,mert ez a motiváció könnyen félre vezethet.
Hogy mi alapján tudsz jól dönteni, arra majd kitérünk még. Vagy élőben, vagy online, vagy mindkettő.

Ha bármi kérdésed észrevételed van írd ide bátran, teljesen nyitott blog.

VALÓDI sikeredért,

Szilárd



26 megjegyzés:

  1. Teljesen igazad van Szilárd!
    Valóban itt mindenki azt írta, hogy őt nem érdekli az aukció, az se ha megnyeri, hisz úgyse küldik el neki az USA-ból. Csak a tegyél be ennyit és vegyél ki többet volt a lényeg.
    Másrészt abban is biztos lehetünk, hogy már tegnap elindult, egy vagy sok hasonló rendszer ami tovább épít az emberek hiszékenységére és kapzsiságára, vagy csupán sajnálatos szükségleteire. Mert nem ez volt az első és nem az utolsó. Nem sorolom az elmúlt évek bukásait! És a legszomorúbb, hogy a legtöbb ilyen embert Magyarországról találják!Pilótajáték nagyhatalommá váltunk! Egy kicsit én is értékeltem: http://mlmszponzor.blogspot.hu/2012/08/bezart-zeekler-zeekrewards-zeekler.html

    VálaszTörlés
  2. Sajnos ma Magyarországon nagyon-nagyon kevés igazi MLM rendszert találni, helyette hihetetlen sok pilótajáték vagy magas pilótajáték tartalmú hálózat tevékenykedik. Szerintem egy becsületes MLM rendszer:
    - jó terméket, szolgáltatást árul, jó áron
    - nem kell venni a termékből akkor is építhetek hálózatot
    - komoly kereslet van a termékre és jó ha ez megújul is
    - jó sztori áll a rendszer mögött
    - a rendszer csak az értékesítésért fizet, a "beszervezésért" nem
    - stabil, megbízható háttér
    - megfelel a magyar jogszabályoknak
    - kiforrott jó üzleti terv
    - hiteles vezetők

    Na ezt gondolja végig mindenki - melyik rendszer állja meg a helyét...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát mintha a DXN-t írtad volna le, minden egyezik, kivéve egy és ez lényeges! Olyan nincs, hogy nem kell venni a termékekből úgy is építheted. Pont azért nem pilótajáték a tisztességes MLM, hogy a tagok a saját jó terméktapasztalataikat osszák meg másokkal és így épül a fogyasztói rendszer. Terméktapasztalat meg nincs ha nem veszel terméket. De természetesen nem kötelező a termékvásárlás nálunk, építhetsz anélkül is hálózatot, csak jutalékot nem kap aki nem teljesíti a saját 100 pontot, ami kb 20000Ft. De aki szereti a termékeket és komolyan érti és veszi az MLM-t annak ez nem összeg, hisz egy család kávé,kakaó,vitamin, szappan fogkrém stb fogyasztásának átállítása bőven meghozza ezt a pontot. Tehát van ilyen MLM és nem vagyok elfogult, több is van.

      Törlés
    2. Sok olyan eset van, amikor nagyon drága a termék - nyilván majd összeszedi rá, de elkezdhesse nélüle is.
      A DXN sok szempontból jó, de a "jó terméket, szolgáltatást árul, jó áron" azért kérdéses. Megvennéd-e a boltban? Ezen az áron?

      Törlés
    3. Hát erről nem érdemes vitát nyitni. Mert ez abszolút gondolkodás kérdése! Én meg nem vennék egy nyakkendőt 20 ezerért, egy laptopot 500 ezerért stb mégis a plazák tele vannak ilyen árszintű termékekkel, és nem mennek tönkre, vannak vevőik. Azért mivel egy zacskó 3 kávéra is elég így kb 80Ft egy egészséges finom kávé, szerintem nem mondható, hogy drága.Ahogy Kiyosaki mondja, sohase mond, hogy ezt nem engedhetem meg magamnak, keresd meg azt, hogyan engedhetnéd meg magadnak! És tudod jól aki hajlandó az önsajnálat és a szegénységtudat helyett váltani az egytől egyig megtalálja a módját, hogy minőséget vegyen, ne kommersz vacak utánzatokat csak azért mert az ocsóbb! De kérdésedre válaszolva megvenném boltban is, hisz sokszor ittam azelőtt presszó kávét vagy Frei kávét 199-350Ft áron.Akkor a 80Ft megéri MLM nélkül is:)

      Törlés
    4. Megvenném. Ahogy meg is vettem a például a fekete kávét saját fogyasztásra vagy fél éven keresztül — boltban —, mielőtt csatlakoztam volna. A DXN termékei kiválóak, saját példámon keresztül tudom tanusítani, hogy üzleti érdek nélkül is maximálisan érdemesek a fogyasztásra.

      Törlés
    5. Megvenném boltban, de ismerni kell hozzá a hatást.Akkor tudod az árat arányítani. Hiszen ha azt mondom eladó egy "autó" 4 millióért arra lehet, hogy azt mondja valaki sok.De ha azt mondom eladó egy vadonatúj Porsche Carrera 4 millióért, hát egész más a dolog, elkezdi felhívni az ismerőseit, hogy összeszedje a pénzt, mivel ismeri,legalább hírből, hogy mit fog kapni 4 ért a Carrerával.

      Törlés
    6. A hálózatban értékesített termék addig drága, amíg nem kapok jutalékot. Azután már csaknem féláron megvehetem. De nem egy fogyasztó mondja azt, hogy megéri neki a DXN kávé, annyival jobb, mint a másik. Az automatába is bedob minimum 80-100Ft-ot egy kis barna löttyért.

      Törlés
    7. Nem egy laklommal vettem meg valamit, azután, hogy egy szakember elmagyarázta, hogy miért annyi az ára.
      Legutóbb például távközlési szolgáltatásokat vásároltam, és eszem ágában nem volt mindazt megvenni, mint, amivel aztán mégis kisétáltam az ügyfélszolgálat ajtaján.
      Volt ott a pult mögött egy ember, aki értett a szakmájához, és hitelesen mutatta be a cége kínálatát.

      Pontosan így csinálják ezt a profi hálózatépítők is, és ez az egyik magyarázat arra, hogy miért nem működne ez a közért polcairól.
      A kávés doboz ugyanis nem tud beszélni!
      A boltokban sajnos az emberek túlnyomó többségét nem érdekli a minőség, csupán azt nézi, hogy kisebb legyen az "Ft" előtt álló szám, a másik termék hasonló értékénél.

      A DXN kávét érdemes megvenni MLM nélkül is, hiszen három és fél év alatt bebizonyosodott, hogy nagykávés emberek, akik korábban napi tíz kávét nyomtak be az óccsóból, adagonként negyven forintért, ma egy tasak DXN kávét két felé osztva, egy reggeli és egy déli adag kávéval sokkal jobban élénkítő hatást érnek el, adagonként akár 150 Ft-ért is!!!
      Csak számolni kell: 10x40 > 2x150

      Na ki járt jobban?
      Aki az óccsót vette, vagy, aki a "drágát"? :)

      Törlés
    8. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
    9. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
  3. Most beszéltem éppen egy hölggyel, aki azt mondja, hogy őt egyetlen dolog érdekli, hogy kivett belőle valamennyit. Hogy az a pénz honnan származik és hány embernek fáj, az már nem számít.
    Azt is elmondta, hogy egyszerre négy-öt ilyenben benne van ezért az sem érdekli, ha valamelyik bebukik, még fosztogathatja máshol az embereket.
    A valódi MLM-mel pedig azért nem akar foglalkozni, mert abban az emberek igényelnék, hogy foglalkozzanak velük, ő pedig csak egyet szeretne, ha találna hat olyat, aki nagy üzletet épít, ő pedig kaszálhat.
    Hát ez nem fog megtörténni senkinek és soha! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
  4. "Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik Őket." Mark Twain

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm mindenkinek az értékes hozzászólásokat! Védjük és értékeljük a szakmát továbbra is! Sikeredért, Szilárd

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  8. Ez most itt tényleg egy üzleti ajánló oldal? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem. De nem én dobtam fel a labdát és még csak nem is én reagáltam rá így elsőként... :-)

      Törlés
  9. Arról volt szó, hogy megvennénk-e akkor is, ha nincsen mellette üzleti lehetőség, hanem csak egy boltban van benne.
    Válaszoltam a kérdésre.
    De Te nem mondod, hogy megvennéd akkor is, de tényleg, mi is a terméke a cégednek? :)

    VálaszTörlés
  10. Maradva a Zeeknél és olvasva néhány fórumot azt láttam, hogy az emberek jelentős részét nem érdekli, hogy ki bukik benne, vagy ki nem. Minél előbb regisztrálni egy ilyen "HYIP"-be aztán menni tovább a következőbe. Ezek nem HYIP-ek, hanem PIRAMISJÁTÉKOK és rombolják az MLM amúgy is megtépázott tekintélyét. Az emberek jelentős részét a kilátástalanság hajszolja ezekbe a rendszerekbe, mert azt hiszik, ha nem kell nagy pénzt belerakni ők is sikeresen nagy pénzzel szállhatnak ki belőle. NAIVAK. Mire észbe kapnak már el si szeleltek a kis pénzükkel.

    VálaszTörlés
  11. Pontosan így van, mennek tovább gondolkodás nélkül.

    VálaszTörlés

Kerüld légyszíves a kéretlen reklámbejegyzést / másnéven SPIM-et./ Értékes hozzászólásodra vagyunk kiváncsiak és nem valami replikált linkre egy tuti lehetőségről.Köszönöm, hogy ezt betartod. Csak érdemi hozzászólást teszünk ki, trágárságot kerüld. Nick néven nem biztos, hogy megjelensz.